Юбилейна изложба на Христофор Пейчев в Самоков

by - юни 19, 2018

 В четвъртък, 21 юни, от 18.00 ч. в художествена галерия "Проф. Васил Захариев" ще представим юбилейна изложба на самоковския художник Христофор Пейчев. Може да се присъедините към събитието организирано на страницата на галерията във фейсбук: Изложба. Заповядайте! Очакваме ви!
Христофор Пейчев е роден през 1933 г. в Разград, но вече шест десетилетия – от 1958 г. насам, живее и твори в Самоков. Завършил е Художествената академия, специалност плакат. Член е на Съюза на българските художници от 1979 г. Участвал е в международни изложби в Русия, Германия, Чехия, Полша и други държави, в национални и регионални художествени изяви. В графиката предпочита сухата игла, а като пейзажист - маслото и акварела. Има самостоятелни изложби в София и Самоков, и ретроспективни изложби в Самоков през 2006 и 2013 г. Негови творби – живопис и графика, се намират в галерии и частни сбирки в Австрия, Англия, Холандия, САЩ, Канада, Мексико, Израел и други страни.
Пейчев е автор на герба на нашия град. Носител е на орден „Кирил и Методий” – трета степен. Почетен гражданин е на Самоков.

Прочетете и...

0 Comments