Образователна музейна програма за самоковските ученици


НА УЧИЛИЩЕ В МУЗЕЯ


Уважаеми учители и ученици, музейните уредници и екскурзоводи сме подготвили информационни и образователни беседи в музейните ни експозиции в нашите обекти. 

Историята и културата трябва да се изучават на място в музеите и все повече, и повече ученици да ги посещават. С така подготвената образователна програма  децата ще се запознаят по интересен и достъпен за тях начин с културно-историческото наследство на града и околността. От 2023 година включваме и музейни ученически работилници. Част от посещението ви по образователната ни програма е платено. Вижте за подробности линка в края на тази информация.

Нека посещението в музея и в другите ни обекти за учениците не бъде по задължение, а с интерес, любопитство към знание и желание за опознаване на родното място. Доверяваме се на вас в съвместната ни работа и ви желаем ползотворна учебна година на всички. Вярваме във вашите способности, че учите децата на родолюбие и любов към история и култура. 

Очакваме ви с вашите ученици всяка учебна година както в началото така и в нейния край. 
На добър час! 


Желателно е предварителна заявка за ден и час, както и участието само на ЕДИН клас ученици. По темите могат да бъдат изработени съвместно с преподавателите работни листа за последваща работа в клас. За практическите занимания по темите в посетителския център е необходима предварителна заявка по телефона на музея.

Посещението на нашите музейни обекти – Исторически музей, Байракли джамия, Галерията и Графичната база по образователната програма е само за учениците от Община Самоков!


Може да свалите програмата от тук:

Share
Tweet
Pin