1-ви ноември 2015 година

by - октомври 30, 2015

Първи ноември - ден на народните будители

Днес, както и всяка друга година около 1-ви ноември учениците от самоковските училища посещават музея с една определена цел: Да научат малко повече за будителите, да се запознаят с експонатите, които са изложени на тази тема в музея. Специалистите в музей сме разработили образователна програма за учениците от Община Самоков с презентации и лекции в експозицията. Всички училища са запознати с нея и ни посещават най-редовно.


Своето посещение направиха и учениците от 8-ми клас на училище "Неофит Рилски".

А учениците от НУ "Станислав Доспевски" 4 клас след презентацията за будителите попълниха работни листа, като трябваше сами да открият тези експонати в ескпозицията.



 

  

  

 

Днес ни зарадваха и с една много добра инициатива учениците със своите учители и директор от ОУ "Митрополит Авскентий Велешки". Те, с маршова стъпка под звуците на възрожденска музика на училищният им оркестър, поднесоха цветя пред паметниците на самоковските будители Никола Карастоянов и Захарий Зограф, които се намират пред музея.

Браво на техните учители, директори, възпитатели за обичта и почитта към просветителите ни, които те с толкова желание и професионализъм предават на младото ни поколение. 

Честит празник на всички учители, музейни колеги, научни работници, библиотекари, театрали и всички, които са част от възпитанието ни в история, култура, изкуство, роден език, национален дух, любов към просвещение, православие и Родина. Бъдете живи и здрави. Пожелаваме Ви много успехи и късмет.


Прочетете и...

0 Comments