Заслужено признание за първи ноември

by - ноември 05, 2018


       По традиция и тази година на първи ноември Община Самоков удостоява с почетен знак съвременни будители със заслуги към развитието на културния живот в Самоков. Тази година отличени бяха нашата бивша колежка Невена Митрева и нашият дългогодишен колега и приятел на музея доц. д-р Константин Рангочев.




      Почетните знаци връчи председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева. Поздравление получиха и от кмета на Общината. Присъстваха културни деятели, учители, ученици, граждани, медии...
 


 Невена Митрева е дългогодишен музеен специалист с голям принос към издирвателската работа относно историята на Самоков. Тя е автор и съавтор на много от музейните ни издания - "Хроники и пътеписи за Самоков", "Поздрав от Самоков", "Златен Извор", "От Чамкория до Боровец", "Пътеводител Самоков", изданията от поредицата "Галерия самоковски художници" и др.... 
   






  Доц. д-р Константин Рангочев е преподавател по „Средновековие и сакралност” в катедра „Кирилометодиевистика” към СУ „Св. Климент Охридски”. Той е дългогодишен научен колега и приятел на музея. С асоциация "Онгъл" и екип допринасят за задълбочена изследователска етноложка дейност и проучвания на територията на Самоков и околността.
       За тържественото настроение се погрижиха вокална група "Медени звънчета" с ръководител Даниела Георгиева към ОУ "Митрополит Авксенти Велешки" и саксофонистът Сергей Сергеев.

снимка: Веска Тодорова - PR Община Самоков

Прочетете и...

2 Comments

  1. Поздравявам колегите за неуморната им работа и за полученото признание!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарим ви за пожеланията, колега. Пожелаваме и на вас още успехи.

      Изтриване