Националната награда "Захари Зограф" и денят на музеите

by - май 15, 2014

Приятели, винаги около професионалния ни празник - 18-ти май, в нашия град всяка година се провежда церемония по награждаване на най-добрия български живописец.

 

Награждаването и тази година със статуетка и парична награда ще бъде в залите на Художествената ни галерия. Сред официалните лица присъстват кмета на Самоков, представители на СБХ и др. Поканени сте и всички, Вие, на 16-ти май /петък/ от 17.30 ч. да разгледате авторската изложба на наградения художник. В залите ще може да видите и наградените картини на художниците от предишните години.

Вече втора година се провежда и конкурс за детска рисунка "Захари Зограф". Ще видите изложба и на най-добрите детски творби. 
След това по традиция се поднасят цветя на паметника пред музея на патрона на тази национална награда - Захари Зограф.

Похвално и достойно е това културно събитие от национално значение, което се провежда всяка година в нашия малък град. Браво на управниците ни, на културните стожери в града, на всички съмишленици, приятели на музея, библиотеката, културата. Продължавайте все така и нека Самоков се гордее със своята история, не само с миналото си, но и със своето настояще. 

Честит празник и на всички от музейната редколегия в общината и в страната. 
Бъдете живи, здрави и все така професионално креативни.

 На 18-ти май /неделя/ музеят обявява отворени врати за своите посетители и туристи на град Самоков и околността. Заповядайте в почивния ден да се запознаете и с постоянните ни експозиции в музейните ни зали. Входът е свободен.

Прочетете и...

0 Comments