Ангел Бончев с книги за Свети вмчк Ефрем Нови в Самоков


Идването на мощите на светеца Ефрем Нови в Самоков в Девическия манастир съпътства и събитието по представяне на книгите за неговия живот и чудеса “Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови” и детската “Светецът светкавица” от 17.30 часа в Историческия музей в четвъртък - 07.02.2019 г. Техен автор е Ангел Бончев - водещ на новините в ТВ Европа. Той, освен, че е автор на още няколко книги има зад гърба си и няколко филма.


„Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ е най-новата книга, която съдържа житието, чудесата, акатист, молебен канон, тропари и молитви към светеца. Дарът на чудотворството, даден му от Бога, е удивителен. Народът на Гърция го е нарекъл светец-светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.


„Светецът светкавица“ е детската книга за Свети Ефрем Нови чудотворец. Четивото представя по увлекателен начин през очите на едно дете, връстник на онези, които ще се докоснат до живота на Свети Ефрем, неговият свят живот, който да им послужи като пример за това кой път да изберем в живота си. Книгата „Светецът светкавица“ е насочена към деца между 7 и 14 години.

Заповядайте, очакваме ви!

В информацията има ползван текст от В-к Самоков 365.

0 коментара